Kuidas talvel näonaha eest hoolitseda ja miks

Iluvaldkonnas toimetades pööran tahtmatult rohkem tähelepanu sellele, kuidas reklaamitakse tooteid, tutvustatakse neis sisalduvaid toimeaineid ning mis keeles eksperdid jagavad tarbijale nõuandeid. Ja vahel võtab päris kukalt kratsima. Võimalik, et ma pole just kõige teravam pliiats karbis, aga äkki ma pole ainus, kes kõigest alati aru ei saa.

Kogu austuse juures, miks peab kasutama kosmeetikatoodete kontekstis selliseid sõnu nagu integreerima, implementeerima, penetratsioon. Siin pole mitte ainult keeletoimetaja pealt kokku hoitud, vaid ka tõlketeenuse arvelt. Penetratsioon seostus vähemalt minul kohe seksiga. I know, right.

Niisiis pikk jutt lühidalt. Lehitsesin veidi netis ringi, lugesin, pidasin targemate inimestega nõu, lisasin juurde oma kogemuse ja püüdsin lihtsas keeles kirja panna, kuidas talvel iseenda eest hoolitseda. Toitumissoovitusi ja elustiilimuutust seekord siit ei tule, kuigi ka need on naha tervise seisukohast väga olulised.

Miks nahahooldus on oluline? 

Nahahooldus on oluline sellepärast, et nahk on inimese kõige suurem organ ja loodud meid kaitsma. Eriti talviste ilmadega kipub nahk kuivama ja kisub ning üsna tihti võivad just talveperioodil süveneda ka nahaga seotud mured.
  • terve ja ilus nahk teeb tuju heaks
  • terve nahk saab oma tööga paremini hakkama
Naha üldist seisukorda saab hinnata niiskusesisalduse, tundlikkuse ja rasuerituse järgi ja need on omadused, mis mõjutavad oluliselt naha välimust. Seega, hästi niisutatud nahk on pringim, peenemad kortsud on vähem märgata ning näeb välja säravam ja vitaalsem (see sõna peaks koeratoidureklaamist kõigile tuttav olema ja tähendab elujõuline). Kõlab hästi ja just seda me tahamegi!


Millest alustada? 

Esmalt tuleks alustada koorimisest, et eemaldada surnud naharakud ja ketendused. See on kõige lihtsam moodus parandada jume ja aitab näohooldustoodetel paremini imenduda. Oma praktikast võin öelda, et just koorimine unustatakse ära, seda ei peeta oluliseks või ei teata.

Näopiirkonnas võiks kasutada pigem pehmemaid koorijaid, mis ei kriimusta niigi tundlikku nahka. Tänu ametile on minul kodus terve ladu erinevaid tooteid erinevatele kehaosadele, aga kui sul kodus pole midagi käepärast võtta, siis tavaliselt mett ikka leidub. 

Mina teen nii: võtan teelusikatäie pehmet mett, jagan näole laiali ja hakkan sõrmeotstega patsutama. Eriti need kohad, kus on ketendused ja suured poorid (nina, ninasõõrmete ümbrus, lõug). Patsutan, kuni nahk on kergelt õhetav (ole ettevaatlik - näonahk on õrn) ja pesen näo puhtaks. Väikese nipina võib näpuga meepurgi äärest veidi suhkrustunud mett huultele määrida ja huuled ka õrnalt ära koorida. Mesi eemaldab surnud naharakud, puhastab poorid, toidab ja hooldab. Koorida tuleb vastavalt vajadusele, aga vähemalt korra nädalas võiks selle protseduuri ette võtta. Kui on tundlikum nahk, siis üks kord kuus.

Edasi võib juba panna kreemi või maski. Laisa inimesena kasutan ise peamiselt kreemmaske, on vähem jändamist. Masseerin maski enne magama minekut sisse, hommikul pesen näo puhtaks ja kõik, kogu hooldus. Talveperioodil on hea kasutada rasvasemaid ja toitvamaid kreeme/maske.

Neile, kes väga ei viitsi mässata soovitan näiteks Nurme Kosmeetika argaaniaõli. Mugav pumbaga pudel, säilitusainete vaba ja avatuna säilib 6 kuud. 100 ml pudel on päris suur kogus, olen kasutanud kätekreemi asemel, võib panna ka juustele (igale poole, et raisku ei läheks). Kuna õlid imenduvad kauem, siis neid on mugavam kasutada õhtul.

Kokkuvõtteks

Keep it simple! Pole mõtet hulluks minna erinevate toodete kokku ostmisel, proovimisel ega minul soovituste andmisel. Terve internett on soovitusi ja nõuandeid täis.
Ainult natukene veel. 

Ma olen hull külmavares, armastan kuuma dušši ja kuuma veega käsi pesta (käed külmetavad), sest nii saab ennast kiiresti soojendada, aga... Kuum vesi kuivatab nahka ja sellest ma pole veel suutnud loobuda. Pigem määrin kilodega kreemi ja kehaõli peale. 

Veel leidsin googeldades häid nõuandeid külmetushaiguste raviks, millest kohe kõrva taha panin enda jaoks olulisemad:

  • puhka palju
  • joo piisavalt vedelikku (puhas vesi on kõige parem)
  • loputa nina soolalahusega
  • korralik toit ja värske õhk (lubasin, et ei tule soovitusi, aga...)
Juhtus olema sobiv väike pipetiga pudel kodus olemas ja tegin nina loputamiseks lahuse kohe valmis. Lisasin juurde ka törts mett, lihtsalt niisama, äkki on kasulik. 

Soolalahus nina loputamiseks - ma teadsin, et tuleb alles hoida!


PS Töö tõttu tekib päris palju taarat ja Babori pudelid on nii nunnud, et ma ei raatsi neid lihtsalt ära visata. Mine tea, millal vaja võib minna ja teate küll - loodust säästev eluviis. Kui kellelgi on tarvis, võin taarat jagada.

 




 




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tsiteerides klassikuid - mõned tahavad kõike, AGA nad ei kõnni katustel

Kolisin mehest lahku, mis nüüd saab? Ma olen ju nii vana?!

Stardipauk - minu vara ja kohustused